למה יש שוני בין בנות לבנים?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 26/06/04 01:02 ז בתמוז התשסד

שאלה

כבוד הרב

מדוע אין שיוויון בין בנים ובנות

לשל לבן מותר שיראו את המרפק ולבת אסור, לבנות אסור לשיר בסביבת בנים ולבנים מותר לשיר בסביבתצ בנות.

ובקיצור מדוע יש כל כך אי שיוויון

שגורם לכך שהבנים לא יעריכו את הבנות כמו אח שלי שאם יש שיעור תורה בטלוויזיה ובת מעבירה אותו אז זה לא מעניין אותו והוא לא מקשיב מכיוון שזה בת. בבקשה ענה לי בהרחבה כי לא הצלחתי לנסח את שאלתי כראוי אך השאלה הרבה יותר מורכבת ממה שרשמתי כאן והיות שאני בת

היא מפריעה לי מאוד.

בכבוד רב

נטלי תשובה ובבקשה לתשובה מהירה

תשובה

בס"ד

בנים ובנות הם בני אדם ששונים לחלוטין גם מבחינה גופנית וגם מבחינה נפשית. ומי שחושב שבגלל השוני הזה הבנות חשובות פחות - הוא פשוט טועה. חכמינו ז"ל אמרו שיש הרבה דברים שבהם הנשים הובילו את עם ישראל קדימה יותר מהגברים ויש דברים שבהם הגברים הובילו קדימה.
ככה זה בחברה בריאה כל אחד תורם את הדברים שבהם הוא טוב יותר. אחד נהג ואחד מוסכניק. אחד רופא ואחד מהנדס. וכל אחד לא מתגדר במלאכתו של חברו וכך העולם יותר עשיר ויותר מענין ושלם.

נשים משלימות את העולם בצד שלהן וגברים בצד שלהם.
כשהם פועלים ביחד ולא רומסים אחד את השני - העולם עשיר ויפה פי כמה.

ומה ששאלת על ההבדלים בין חובת הצניעות שבין גברים לנשים, הבעיה היא שווה ושונה. אפשר לשאול למה לגברים אסור להסתכל על נשים כמו שלנשים מותר להסתכל על גברים?

התשובה היא פשוטה ואנסח אותה בזהירות. יש שוני בינהם. היצר של הגברים יותר חזק ולכן רוב המוכרים שירותי מין בכסף הם נשים והמשלמים הם גברים.
רוב האונסים הם גברים והנאנסות הן נשים.

זה לא אומר שזה טוב. זה רק מספר על עוצמת היצר של הגברים. לכן הם מצווים להזהר יותר ממה שנשים מצוות להזהר.

זה לא אומר שלנשים מותר בלי חשבון - חס וחלילה. גם להן יש נפש רגישה וגם הן צריכות להזהר לא לראות מראות תועבה. אבל גברי הזהירות שלהן שונות משל גברים.

היצריות הזו היא חיונית לבנין העולם. כך ברא אותו אלוקים. וצריך להפעיל את היצריות הזו לטובה ולא לרעה.

זאת המציאות.
מי שרוצה באמת להבין את העולם - צריך להסתכל בעינים ישרות.

בהצלחה