למה יש את יצר הרע?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 12/01/02 13:58 כח בטבת התשסב

שאלה

בס"ד

כבוד הרב,

יש שאלה שמפריעה לי הרבה זמן.

למה ה' ברא את הבנים עם הורומונים כאלה עם כל הכבוד נוראיים???

הרי זה מה שכורם לכל האונסים וזה מה שגורם לבנות להתלבש בצורה מסוימת הכל סובב סביב הגבר בגלל שיש לו מחשבות שליליות.

אז למה כל זה?

מה זה אשמתי?

ומה זה אשמת הבנות המסכנות שעברו אונס???

תשובה

בס"ד

ל,,,,
שלום

בעית ההורמונים שאת מעלה היא בעיה נורא כאובה וחשבו עליה כבר בימי קדם. קיראי בגמרא שמספרת בלשונה המיוחדת את הסיפור הבא.

בתחילת ימי הבית השני רצו חכמי ישראל להבטיח שלא יחרב הבית הזה כמו קודמו שנחרב בין השאר בגלל הבעיה שהזכרת ושמה בלשון חכמים "גילוי עריות".

מה עשו?

החליטו לבטל את היצר הרע של העריות!!

כיון שחששו שמא מעשיהם אינם רצויים כל כך, הם תפסו את יצר הרע הזה ושמו אותו במעצר בתוך כלוב של ברזל לפני שמוציאים אותו להורג, כל זאת לראות מה תהיה ההשפעה של מעשיהם.
מספרת הגמרא שהיצר היה במעצר במשך שלשה ימים, ובמשך שלשת הימים האלה הארץ לא התפתחה.
הכח המחיה את העולם וגורם צמיחה ולידה ויצירת חיים נעלם. התוצאה הראשונה היתה כמובן בתרנגולים המטילים ביצים כמעט כל יום. לא נמצאה "ביצה" טריה לחולה בכל גבול ישראל.
הבינו חכמים שלא זו הדרך, ושיחררו את "יצר הרע" של עריות לא לפני שצבעו את עיניו.
הצביעה הזאת הועילה לכך שהוא לא כל כך משפיעה בין אח לאחותו ובין אב לביתו. לא תמיד - אבל בדרך כלל זה כך.

מה הפתרון?

להשתמש ביצר רק לטוב ולא לרע. רק להקמת משפחה ולא לאונס וכד'
כאן זה כבר עבודה של האדם ולא של אלוקים.