למה הלבוש החרדי?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 25/08/03 06:53 כז באב התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב,

הרב נשאל לגבי לבוש חרדי ולבוש דתי לאומי. אך האם אין בלבושם של החרדים (סליחה על הכינוי) חיקוי הגויים?

הרי לבוש זה עבר במסורת מאבותינו בארצות אירופה הקרות. הם לבשו בגדים אלו בגלל הקור ולא בגלל שום מניע רוחני, ובכך חיקו את הגויים. אם כן כיצד הפך לבוש כזה לאידיאל?

בתודה מראש.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

זה לא כל כך משנה המקור ההסטורי של הלבוש הזה. מה שחשוב שהיום יש לו כמה מטרות:

א. [לתת לאדם תחושה שהוא חשוב] - "צלם אלוקים" ולא "קוף מפותח".

ב. [לתת לאדם תחושת שייכות] - שהוא חלק מציבור גדול, וזה נותן כח בעת משבר.

ג. [להיות מחסום בפני עבירה] - שהרי מי שלובש חליפה ומגבעת לא ירשה לעצמו להכנס לבית קולנוע וכדו' אפילו אם יצרו ילחץ מאוד.

ויש המתנגדים ללבוש כזה בגלל שזה "מבדיל" אותם משאר הציבור ויוצר ניכור וריחוק.

[ולמעשה - אל תפרוש מן הציבור!
- אם הציבור שאתה חי בתוכו לובש חליפה - אל תלך עם ג'ינס!
- אם הוא לובש חולצה ומכנסים - אל תלך עם חליפה ומגבעת!

דבר זה אינו עיקר העיקרים - מה שחשוב שתשמור מצוות ותאהב את עם ישראל ותדע שאתה בנו של מלך מלכי המלכים הקדוש ברוך הוא!

בהצלחה

***

וראה תשובה:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=28989