למה בר מצווה בגיל 13?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 13/06/02 07:27 ג בתמוז התשסב

שאלה

שלום לרב.

שמי משה ואני בן 13 בקרוב .

אני רוצה לחגוג את הבר מצווה רק בעוד שנה כי ההורים שלי נמצאים בחו"ל ואני נמצא אצל סבתא שלי -מה המשמעות של גיל 13?

תודה רבה לרב

אני ממשפחה חצי חילונית אם זה משנה משהו

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

ראשית אני מאחל לך מזל טוב.

דע לך כי יש משמעות עמוקה למספרים ולהתאמתם להתפתחות שלך כילד. ולכן כדאי לך לקיים את הבר מצווה בזמן .

...ובכן
כיצד אומרים ילד באנגלית. ערבית.צרפתית ולאיזה גילאים מדובר?

:בעברית שהיא שפת הקודש לכל מספר וקפיצת גיל של 3 שנים יש משמעות לדוגמא :
0-3 מלשון יונק, לוקח האדם נקרא תינוק

3-6עולל מלשון מעולל עלילות

6-9 בוגר/ת שזה אותיות גובר זוהי תקופת
ההתמודדות . ה ה ת ג ב ר ו ת .

9-12 האדם נקרא ילד/ה מלשון לידה ,יצירה. יצירת דבר חדש במובן המחשבתי כמו נולד לי רעיון הילד מתחיל להבין תהליכים מורכבים

12-15 שהאדם נקרא נ ע ר/ה . מלשון אדם שמנער מעצמו את כל המוסכמות החברתיות זהו הגיל הקשה .
ודווקא באמצע גיל זה הנער עורך בר מצווה --לוקח אחריות על עצמו ועל חייו אותו הדבר לגבי נערה אלא שאצלה הבגרות הרוחנית-נפשית-גופנית זה יותר מוקדם ולכן בת מצווה עורכים ב 12ם

15-18 האדם נקרא עלם/עלמה מפני שאם הוא ניער מעצמו אזי נ ע ל ם דרכו

18-21 האדם נקרא בחור/ה שאז הוא בוחר את דרכו ומעצב את בסיס אישיותו

ואח"כ איש שצריך אישה וכו וכו.
יש משמעות לגיל 13.

כדאי לך לשוחח על כך עם הוריך.
בברכה,

עוזיאל