למה אסור מכנסיים לבנות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 22/04/02 03:50 י באייר התשסב

שאלה

בס"ד

שלום רב

שמעתי סיבות רבות לכך שאסור לבנות ללכת עם מכנסיים ושאלתי היא האם הסיבה היא מצניעות או משום "לבוש גבר". כמובן שמדובר במכנסיים צנועות למהדרין ולא צמודות או שקופות וכדו'.

כיום יש מכנסיים המיועדות אך ורק לבנות ואם כן איסור משום לבוש גבר לא נראה לי הגיוני.

מצפה לתשובה

בתודה מראש

רותי

תשובה

בס"ד

שלום רותי

יש בזה כמה בעיות שמנית בשאלתך, צניעות, לבוש גבר, ושייכות לחברה שמזלזלת במצוות.

יש עוד ענין שלדעתי הוא חשוב מאוד (בלי להמעיט מחשיבות האחרים) הוא נראה לי אולי חשוב מאוד להקדיש לו מכתב שלם.
אע"פ שברגע הראשון כל הקורא אותו ידחה ויאמר "לא אצלי". "לי זה לא יקרה". אבל הנסיון הקצר שלי עם הציבור לימד אותי שזה הדבר היותר משמעותי.

שימי לב!

הסיפור הזה דומה לגדר הנצבת לפני שדה מוקשים.

מי שעוברת את הגדר, יכולה עוד לטייל בנחת ולהנות מהפרחים היפים שאף אחד לא קטף. מהנוף הנפלא שנראה רק משם. כל אחד יודע שלא יקרה לה כלום מיד אחרי שהיא עוברת את הגדר. היא לא תעלה מיד על המוקשים. היא יכול לטייל ולהנות.
היא יכולה לומר אני אזהר. אסתכל טוב לראות שאין אדמה תחוחה. שאין ברזל מציץ מתחת לכיסוי עפר. שאין שאין שאין.

אבל כל אחד מבין שיש כאן סכנה ברורה מוחשית והכל הוא רק שאלה של זמן.
שום דבר לא יעצור אותה עכשיו. היא תמשיך ותקדם לאט לאט והבטחון שלה יגבר ופתאום היא תמצא את עצמה במצב קשה.
רק אז היא תבין שהטעות היתה בזה שהיא פרצה את הגדר הראשונה.

הגדר הראשונה שנפרצת היא ה"מכנסים הצנועות למהדרין".
המעבר ממכנסים צנועות למהדרין למכנסים לא צנועות, רק בבית, רק בחצר, רק בתל אביב, רק בלילה, רק ביום חול רק בשבת. הכל הוא קצר ביותר. שנה או חצי, חודש או חודשים. משם לצמודות וחצופות, משם למכנס שלוש רבעי, משם למכנס קצר, לחצי חולצה, לבגד ים צנוע, לבגד ים נועז. ומה הלאה?

בתפקידי כרב אני מקדש הרבה בפעמים בחתונות מכל הסוגים מכל המינים. אני גם משתדל להזהר ממראות אסורות.
עם כל זה אני יכול לכתוב "מחקר שלם" על המגמות של הפריצות באופנה הישראלית. מה שהיה לפני עשר שנים, לפני תשע, בשנה שעברה והשנה.

כל שנה חושפים יותר ויותר.

מה שהיה אסור לפני שנתים נלבש על ידי הנועזות בשנה שעברה והפך להיות "אופנה מחייבת" השנה.

מה יהיה בשנה הבאה?
מה בעוד שנתים?

כך זה כשאין גבולות.

לנו יש גבול!!
מכנסים זה הגבול!!

בהצלחה

אפנה אותך לשני תשובות שיש בענין זה https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=1894
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=5588
אם תחפשי באתר "מכנסיים" או "מכנסים" תמצאי עוד תשובות.