למה אסור לכתוב במחשב בחוה''מ

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 03/10/03 08:56 ז בתשרי התשסד

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב,

עברתי על התשובות באתר בנושא הזה. הבנתי שהרבנים כאן פסקו שכתיבה במחשב דינה ככתיבה רגילה, ולכן מה שמותר לכתוב מותר גם להקליד, ולהיפך.

קשה לי להבין את הטעם לדבר, ואני רוצה להסביר קצת את הקושי שלי.

נניח שיש לי שלוש מנורות. אני קובע אם חבר שלי שאם הראשונה דולקת אז זה סימן של 'שלום', אם השניה דולקת זה סימן של 'להתראות', ואם שתיהן ביחד אז 'בא לאכול', וכן הלאה. האם יהיה אסור לי להדליק ולכבות את המנורות האלה?

(לאו דוקא מנורות, כי אולי יש עם זה בעיות אחרות. יכול להיות סידור של מקלות או כל דבר)

כי הרי כך בדיוק המחשב עובד! אם יש זרם שמשמעותו 11100000 זה א ואם יש 11100001 זה ב וכו' - המחשב לא 'מבין' מה כתוב, אלא רק סימנים של 0 ו-1, שזה 'כבוי' ו'דולק', או 'זרם חיובי' ו'זרם שלילי' (כך זה עובד מבחינה פיזית) אז למה שזה יהיה אסור?

אשמח לקבל טעם ברור, שאוכל להבין את העניין.

תודה מראש,

אורגד

תשובה

בס"ד

"כתיבה" - יכולה להעשות בחציבה באבן. יכולה להיות בדיו על קלף. יכולה להיות על פפירוס. יכולה להיות גם על עץ. יכולה להיות בעט נובע. עפרון או עט כדורי. בימינו הגדרת המילה "כתיבה" כוללת גם כתיבה במחשב.

כמו ש"חרישה" בשבת אינה רק מי שלוקח "מחרשה" ותוקע אותה באדמה והולך אחרי שני שוורים. או אחרי שני חמורים. או שחורש דוקא ביד.
היום אפילו אם הוא רק דורך על דושת הבנזין של הטרקטור - זה נקרא "חורש" כי כך חורשים היום.

הוא הדין בכתיבה. - כך כותבים היום. גם בעט וגם בעיפרון וגם על מחשב.

כל ההסבר על התהליך הפנימי שקורה בתוך המחשב - לא משנה כלל.

חג שמח.