למה אסור לאכול בשר וחלב

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/06/02 03:59 כו בסיון התשסב

שאלה

מה הסיבה הדתית לכך שיש לשמור שש שעות בין בשר לחלב,

ואיך קושרים סיבה זו להיגיון כלומר האם יש הגיון לכך.

כמו כן האם הוכח מדעית שלא בריא לאכול בשר וחלב ביחד.

תשובה

בס"ד

אני לא חושב שלכל דין של תורה צריכה להיות סיבה של בעיה רפואית. התורה אינה ספר רפואות לא כך צריך להבין את הדרכותיה.
אולי יש לזה גם סיבה רפואית ואולי לא. אם נמצא סיבה רפואית זה בגלל שיש קשר חזק מאוד בין גוף לנפש. אבל במציאות ימינו לא כל דבר רוחני משפיע על הגשמי בקשר ישיר - טכני - רפואי.

איננו גם מתימרים לדעת מה בדיוק הסיבה של האיסור - סוף סוף מי שכתב אותו ידע הרבה הרבה יותר מיכולת השגתינו. לכן אנו אומרים לפי יכלת ההשגה שלנו והיא מוגבלת.

אחרי הקדמה זו אומר לך מה התקבל על דעתי מכל מה שלמדתי בענין זה.

חלב קשור לאהבה . לאהבת אם. לאם אנושית או לאם בהמה או חיה - (סליחה על ההשואה. אבל ההשואה רק בענין האהבה).

אכילת בשר קשורה בהרג. בין אם חיה אוכלת בשר ובין אם אדם אוכל בשר זה קשור בהרג. אפילו שזה מותר זה קשור בהרג.

אדם צריך להיות רגיש מספיק כדי להבין שאי אפשר להתיחס לשניהם באותה רמה יחס. אי אפשר לאכול אותם ביחד. צריך לדעת שאת החלב מקבלים בחסד ואת הבשר בדין.
אע"פ ששניהם מסדר העולם. יש בניהם הבדל והוא צריך להיות מודגש לא רק במחשבה אלא גם במעשה.
אכילת בשר וחלב יחד עלולה להטמיע בנו יחס שווה לאהבה ולהרג באותה מידה - וזה מסוכן.

כל דבר במקומו.