למה אסור חברות בגיל 16

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 10/01/02 12:49 כו בטבת התשסב

שאלה

שלום קוראים לי דודו ואני בן 16 לומד בישיבת בני עקיבא קרית שמואל.

רציתי לשאול את הרב האם מותר חברה בגיל שלי ומדוע?

תשובה

בס"ד

ל...
שלום

חברות בגיל שלך היא לך כל כך במקום. אתה לא בגיל של נישואין וזה סתם משחק ברגשות הכי הכי חזק שלך, האהבה.

לקשר בגיל הזה אין שום משמעות אמיתית. הוא רק מביא מצבים של מתח או שבירה - לשם מה?
לשם המשחק?

ואפילו אתה חושב שאתה חזק ולא תיפול ח"ו באיסורי תורה, לא תתפלא לשמוע שהיו אנשים מאוד חזקים וטובים שנכשלו ולא הצליחו להחזיר את הגלגל אחורה. כשלון כזה אינו כשלון של רגע. הוא כשלון שמשפיע על כל החיים. למה לקחת סיכון?

חכה עוד קצת ותכיר לך בחורה טובה שתוכל לקשור איתה קשר אהבה אמיתי. לא כמו בסרטים שאפילו לא יודעים איך להציג "אהבה לנצח".
אהבה שרק הולכת ועולה.
אהבה מלאה אמון.
אהבה מלאה הקרבה הדדית.
אהבה של נתינה בלי חשבון.
והעיקר
אהבה נקיה שלי השואות למישהי אחרת שהכרת לפני החתונה.

דע לך שקשר עם אשה הוא כל כך חזק עד שהוא חורט את עצמו בנפש. חורט בעצם של הנפש בעצם ובבשר. הלא על האשה אמר אדם הראשון: "זאת הפעם עצם מעצמי ובשר מבשרי".

זאת חריטה שקשה להסיר אותה אם בכלל. ולכן לא חורטים סתם "אהבות" על הנפש.

שמור על עצמך
חזק