למה אסורה הוצאת זרע לבטלה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 29/06/02 14:52 יט בתמוז התשסב

שאלה

מדוע יש ליהדות בעיה עם הוצאת זרע לבטלה? זו רק תחושת הנאה ומה הופך את הדבר הזה לאסור?

תשובה

בס"ד

זו לא רק תחושת הנאה. ההתנהגות הזו נובעת ממחשבה שההנאה היא המרכז של האדם ולא הבניה של העולם ותיקונו
.
מי שנכנס למהלך כזה ימשיך אחר כך לחפש בכל דבר את ההנאה ולא את התועלת. חייו עם אשתו יהיו בלתי נסבלים. וכך יתפתחו חייו עם החברה.
האדם שיכנס לזה לא ימלא את יעודו בחיים. בסוף יצא מן העולם מתוסכל ואפילו לא חצי תאוותו בידו.

לעומת זאת מי שמקדיש את חייו לעשיה, להביא ילדים, הוא לא מתיש את כוחותיו בהנאות שלא מביאות דבר לעולם - הוא בונה כל הזמן ומוסיף את חלקו וצובע בצע של חיים את האות המיוחדת שלו בתורה ובעולם.
הוא שמח.

זה לא קל אבל זה שמח.

גם אלוקים שמח בו כי הוא שותף לו במעשה בראשית.

בהצלחה