למה אלוקים ברא אדם

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 10/02/02 05:00 כח בשבט התשסב

שאלה

למה ה' ברא בכלל את האדם ?

הרי רוב בני האדם חוטאים ולא עובדים את הקב"ה ורק אכפת להם מהעולם הגשמי של הכסף וההנאות ואח"כ כשהם מתים הם נענשים בכל מיני עונשים בגהנום מה משעמם לו הוא בורא אנשים שיודע שיחטאו ואח"כ יענשו אז למה בכלל בורא אותם?

תשובה

באמת גם אלוקים חשב באיזה שהוא שלב כי "רבה רעת האדם" והוא התחרט על כך שברא את האדם. התוצאה היתה מבול וניקוי העולם מהחוטאים. נח בונה עולם חדש והעולם שוב מתקלקל. אלוקים נשבע לא להחריב יותר את העולם. מה נשתנה?
שני דברים:
א] הוא החליט ליצור את עם ישראל שיתקן את העולם. והעם הזה אכן עושה כך לאט לאט אבל עושה ומצליח.
ב] חיים של בני אדם יורדים מאלף או כמה מאות למאה ועשרים שנה. תהליך זה גורם לכך שהמתים לוקחים עימהם הרבה חטאים אלי קבר והנולדים באים לעולם נקיים. נכון הוא שחלק מהרוע עובר בירושה מדור לדור - אבל לא כל הרוע עובר ובאמת העולם בכל דור הולך ונתקן – כל זה רמוז במילים מלך ממית ומחיה ומצמיח ישועה.
שני התהליכים הללו גורמים תיקון העולם לאורך ימים ואכן העולם הולך לקראת הטוב והגאולה וימות המשיח שלא ישא גוי אל גוי חרב ולא ילמדו עוד מלחמה. אמן.