למה אומרים סלח לנו בערבית שאחרי נעילה?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 09/10/03 10:16 יג בתשרי התשסד

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב,השלום והברכה:

ביוה"כ,לאחר תפילת נעילה, באה תפילת ערבית,

בתפילת נעילה, התחלנו שנה חדשה ומנוקאת מחטאים,

ואז בשמונה עשרה של תפילת ערבית אמרנו סלח לנו, אז על מה שיסלח לנו?!

מה כבר הספקנו לעשות?......

אשמח לקבל תשובה,

תודה ויום-טוב!

הודיה.

תשובה

בס"ד

יש כאלה שלא שמרו את יום כיפור. ועליהם אנחנו מבקשים. בלשון רבים.

ויש כאלה שמרגישים כי אחרי כיפור הכל בסדר וחוזרים להרגלם. ואפילו לא מתפללים ערבית. מקפלים הטלית ומיד הולכים להם.

ויש כאלה שמתפללים ערבית אבל לא באותה דבקות כמו נעילה שהיתה כמה דקות לפניה.

בקיצור יש על מה להתפלל.

לכן אנחנו מתחילים מיד במוצאי כפור בבנית הסוכה - להמשיך את הקדושה לחיי המעשה ולא ליפול מאגרא רמה לבירא עמיקתא.

שנה טובה