ללמוד תורה עם אשתי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 31/07/03 16:02 ב באב התשסג

שאלה

אם אני בחור אינטליגנטי (ברוך ה'), עד כמה חשוב שבת-זוגתי לעתיד תהיה גם כן בעלת שכל, לא מצד הייחוס, אלא כדי לאפשר שיחה משותפת, בלי להרגיש יותר מדי את ה"נחית דרגא ונסיב איתתא" ?

תודה מראש.

תשובה

בס"ד

חשוב מאוד מאוד מאוד.

הקשר הרוחני עם בת הזוג הוא ממש קריטי לבנין חיי משפחה.
חיבור רוחני יותר משפיע על חיי הנישואים בהווה ובעתיד מחיבור גשמי.
שניהם יחד משלימים אחד את השני.

חיבור רוחני זה אינו צריך להיות כמו לימוד גמרא בחברותא. זה אמור להיות לימוד תורה עם חיים. משהו שקשור לחיים כמו פרקי אבות או פרשת השבוע עם מפרש קרוב לפשט.

גם נושאים קבליים רוחניים אמוניים שקשורים למציאות טובים ללמוד עם האשה. האשה צריכה את טעם עץ החיים הרבה יותר מפילפוליו של עץ הדעת.

בהצלחה