ללמוד תורה או ללמד את אחותי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 15/01/02 04:54 ב בשבט התשסב

שאלה

שלום עליך מורי ורבי!

אחותי רוצה שאלמד איתה 2 הלכות בכול יום מתוך ספר ילקוט יוסף -דינים לאישה ולבת והיא לא מבינה לבד האים אומר לי כל יום שאני חוזר מהישיבה ללמוד איתה בת12

תשובה

המצווה ללמד את אחותך כל כך גדולה עד שכדאי לבטל על כך קצת תורה.
אבל עם קצת "יצירתיות" אפשר להקטין את ביטול התורה בלי להקטין את היעילות.
אולי לימוד בשעות שמימלא לא לומדים, נאמר בשעת ארוחת ערב. שתאכל אותה בבית וכך לא תפסיד הרבה לימוד.
בכל מקרה – זה חשוב ביותר ללמוד תורה עם האחות. לא כדי למנוע ממך לגמרי לימוד תורה כי אתה מחויב, אבל מספיק חשוב כדי להוריד מעט מהלימוד שלה למען החיים שלה