ללכת לסניף בני עקיבא או לא? - 2

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 16/09/03 09:01 יט באלול התשסג

שאלה

בשאלתי הראשונה

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=31854

כתבתי לך מהי דעתך על בני עקיבא, החזרת לי תשובה,ושאלת בת כמה אני ושאלות אחרות אז הנה התשובה לשאלותיך.

אני בת 16,לפני שנתיים חזרתי בתשובה ואני לומדת באולפנא.

יש לי מדריכה דתיה מאוד.

אני הולכת לסניף רק בימי שבת: לשמוע על פרשת השבוע להיות בפעולה שהמדריכה מעבירה וכו'. בעוד כמה שבועות אהיה שם מדריכה.

הילדים שבאים לשם כולם לומדים בישבות או באולפנות.

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

זה נשמע טוב ובסדר. מה שאת צריכה לדעת זה להזהר. ומה כוונתי?

גם במקום הטוב ביותר אסור להיות שאננים.

זיכרי שבגן עדן - במקום הטוב ביותר - שם היה לא פחות ולא יותר מאשר ה,,,,,נחש הקדמוני.

זה לא מבטל את היותו של המקום ["גן העדן" - המקום הטוב ביותר בעולם]. זה אומר שהעבודה הרוחנית של האדם לא יורדת במקום טוב. להפך היא עולה.

לכן אתן צריכות לשים לב לשמור על הרמה הרוחנית. הרמה שלך והרמה של הסניף או הקבוצה בה אתן נמצאות.
לא לגלוש לרכילויות ולקטנוניות חברותית. ולא לגלוש להתעסקויות בבנים בלבוש ותסרוקות. אלה שני התהומות שנמצאות מימין ומשמאל לגשר הצר שכל העולם עומד עליו. לעולם אל תתני לעצמך להיות "מכשלה" לאיזה בן שלא שומר על עיניו ועל עצמו.

שימי תמיד לב ואת במסלול הנכון.

שימי תמיד לב שהמסלול ימשיך להיות נכון. כיון שאם תתחלף המדריכה ו\או ישתנה משהו שלא לטובה. זה יחייב אותך להסיק מסקנות. ולכן את וחברותיך צריכות לפעול שאם יהיה שינוי הוא יהיה רק לטובה.

ואולי טעיתי שכתבתי "אם יהיה" - כי הייתי צריך לכתוב ["חייב שיהיה שינוי תמידי לטובה"] חייבת לבוא השתנות לטובה. כי אם אין השתנות לטובה - יש ח"ו השתנות לשלילה.

לכן צריך תמיד ליזום "שינוי חיובי". כל "שנה" והשינוי שלה. וכל שנה המדרגה הרוחנית שלה.

כל שנה אנחנו עולים כתה בבית הספר. וכל שנה אנחנו עולים כיתה בחיים.
בבית הספר זה ניכר בתעודות ובמבחנים וציונים.
בחיים זה ניכר - רק אם עובדים על זה. רק אם משתדלים. אם מתכוננים לראש השנה. עושים את העבודה הנכונה. עומדים במבחנים. עולים כתה וממשיכים.

בהצלחה