ללא נושא

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 15/08/02 14:08 ז באלול התשסב

שאלה

למה אומרים קדיש יתום בסוף ברית?

בסוף קדוש לבנה?

האם אני יכול לומר קדיש גם אם לא הקשבתי למהלך הברית, ולא שמתי לב שהגיעו לעלינו לשבח וממילא לא אמרתי?

תשובה

יעקב שלום,
באופן כללי הכלל בהלכה הוא,כל מקום שהזכירו בו תוך כדי לימוד או תפילה דברים מתוך תורה שבכתב,אומרים קדיש "יהא שלמא".ולאחר הזכרת תורה שבע"פ,אומרים קדיש"על ישראל",והטעם הוא על-פי הסוד.
כשלא הקשבת למהלך הלימוד או לא הספקת לומר קטע מסוים בתפילה שאחריו יש לומר קדיש יתום,תאמר "רבי חנניה בן עקשיא וכו'",ואח"כ אפשר לומר קדיש.

בברכה וכל טוב,
שמואל זעפרני