לכבוד הרב...

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 16/08/02 17:16 ח באלול התשסב

שאלה

נשאלה כאן שאלה בעניין המציל האם מותר לאישה לשחות ביוף שיש מציל. השאלה הזאת כבר נשאלה כאן באתר כמדומני, וענה רב אחר שאסור. כמובן שלא מדובר באתם שואלים ח"ו ואין הכוונה שלי לעורר מדנים אבל עכשיו נוצר בלבול, כיצד לנהוג?

תשובה

עודד שלום,
אשמח אם תפנה אותי לכתובת בו ראית שרב אוסר מצד ההלכה לאשה לשחות בחוף נפרד שיש בו מציל.
יחד עם זאת ציינתי שרצוי ללכת לחוף שיש בו מצילה.
ועוד אוסיף,הגם שציינתי שההיתר הוא משום דטריד באומנותיה,"יודע צדיק נפש בהמתו" ואם המציל מכיר בעצמו שעבודה זו מביאתו לידי הרהורים-אין לו לעסוק בעבודה זו.
בברכה וכל טוב,
שמואל זעפרני