לישון בחדר של נערה חילונית

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 26/08/03 05:00 כח באב התשסג

שאלה

שלום.

אני גרה בדירה עם עוד מספר בנות.אתמול עברתי לגור בחדר שבו התגוררה לפני נערה חילונית. אני יודעת בוודאות שבנים ישנו אצלה, וכל מה שמתקשר לעניין... אתמול ניקיתי את החדר בצורה יסודית. כאשר הזזתי את המיטה, מצאתי על הרצפה פריט שקשור למעשים. כמובן שנגעלתי ומייד הדבר נזרק לפח.

אני נערה דתיה. הידיעה שמעשים מסוג זה התקיימו אצלי בחדר ועל המיטות בחדרי מפריעה לי עד מאוד, עוכרת את האווירה בחדר, וגורמת לי לתהות האם אני צריכה להשאר שם.

לפיכך, שאלותי הן:

1. האם ישנו דבר כלשהו לעשות כדי לשפר את הרגשתי בחדר?

2.האם זה בסדר ללמוד בחדר זה תורה ושאר עניינים שבקדושה.וכן, האם מותר להתפלל בחדר זה?

תודה מראש.

תשובה

בס"ד

מאוד כואב לקרוא מה שכתבת.
כואב על עם ישראל, על בניו אהוביו של הקב"ה שטובעים בים.

ולשאלה ששאלת:
אין שום איסור הלכתי להיות בחדר הזה, להיפך - מקום כזה חשוב לטהר ולקדש על ידי דברי מצווה וקדושה.
אבל, יש לך קושי נפשי. זהו קושי נפשי מובן מאוד.
וקושי נפשי כזה אפשר וצריך להפוך לנחמה ועידוד.
[איך?]
תאמרי כמה פרקי תהלים כל יום ותבקשי מה' שיהודים אלו יחזרו בתשובה: "אנא ה', תעזור ליהודים היקרים שהיו כאן בחדר, בניך אהוביך - להכיר אותך! תשלח להם את אור התשובה, את אור האמת!"

המעשים הרעים שנעשו - כבר נעשו, והם גם יהפכו לזכויות כאשר מי שעשה אותם יחזור בתשובה.

כמו כן את יכולה לתלות בחדר תמונות של גדולי ישראל, תשמיעי בו דברי קדושה.

והעיקר העיקר הוא לראות שהמזוזה תהיה בסדר.

בהצלחה רבה.