לימוד לחתונה - אחרי החתונה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 19/06/02 04:54 ט בתמוז התשסב

שאלה

כבוד הרב,

מזמן לא התכתבתי איתך. רציתי להודיע לך שבשעה טובה אני ואייל החלטנו להתחתן.למרות כל הקשיים שהיו לנו- ומי כמוך יודע... הרי ייעצת לי מה לעשותואני שמחה על עצותיך.

רציתי לשאול- האם אתה מכיר זוג שמדריך חתנים וכלות לחתונה?

אייל אמר לי שהוא לא חושב שהוא צריך ללמוד לפני החתונה אבל אני אמרתי לו שזה ממש חשוב.

נראה לי שאם אני אלך איתו אז יהיה לו יותר רצון ללמוד.

אשמח אם תייעץ לי מה עוד יוכל לשכנע אותו ללמוד ואם תומר לי אם אתה מכיר זוגות רבנים שמדריכים.

תודה מכל הלב!!!

חנה

תשובה

בס"ד

סליחה על האיחור – לפי תאריך השאלה אני מבין שאתם כבר נשואים וכמעט בת או בן בדרך.

לעצם הענין אני חושב שזה ממש חשוב שהבעל ילמד לפני החתונה גם הלכות וגם הנהגות. למה ללמוד מהכשלונות כשאפשר לנהוג על פי הכלל של "סוף מעשה במחשבה תחילה".
אני מציע ללמוד את ספר דרכי טהרה ובעל במיוחד חשוב ללמוד את החלק השלישי – הלכות צניעות. כי הוא מדריך מה כן צריך לעשות.
את החיובי. המאמץ בהשקעה באשה, באהבה, בקדושה. בטוב ובאור.
כל זה לא בא במקום לימוד אחרי החתונה. שהוא הכרחי לא פחות. יש דברים שאפשר ללמוד ביחד את והוא. ויש דברים שלא כל כך מחברים, או לא נעים ללמוד יחד.
אתם חייבים למצוא את הדבר ששניכם אוהבים ללמוד ביחד כי אין דבר שיותר מחבר בין זוגות מאשר לימוד משותף.
פרשת שבוע או פרקי אבות, מסילת ישירים או כתבי הרב קוק. ללמוד ביחד, להקשיב אחד לשני, לשמוע לחשוב יחד, לחדש חידושים יחד. להיות פתוחים אחד לשני, לדעת לקבל אחד מהשני.
אלה הדברים החשובים באמת בחיי הנישואין.

בהצלחה

לגבי מדריכי זוגות - יש הרבה רק צריך לדעת מאיזה מקום אתם בארץ שלא אתן לכן מדריך באילת ואתה גרים בקרית שמונה.