לימוד חובה של גמרא לבנות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/03/02 16:48 יז בניסן התשסב

שאלה

בס"ד

כבוד הרב..

אני לומדת בכיתה יא' ובבית ספר שלנו מלמדים כחלק חובה [שנבחנים עליו בבגרות] גמרא לבנות [מסכתות סנהדרין וקידושין] והרב שלנו הסביר בתחילת השנה למה יש בעיה עם בנות שלומדות גמרא. השאלה שלי היא : יש קבוצת בנות שלא מעוניית בלימוד וסתם מפריעה אבל בגלל שיש בגרות כולן חייבות להיות בכיתה וללמוד וכל פעם שיש צחוקים ושטויות מצידן הרב שלנו אומר שעכשיו הוא מבין למה יש בעיה עם בנות שלומדות גמרא מה אפשר לעשות עם אותן בנות?

תשובה

בס"ד

התשובה היא קשה כיון שמי ששואל זו את ולא הן.
אם הן היו שואלות - הייתי אומר להן לא להפריע.

אני מציע לך לכתוב להרב שמעון אדלר מנהל החינוך הדתי כי לדעתך החובה לבחון בנות בגרות בגמרא היא לא נכונה. תסבירי למה זה כך לפי דעתך. כמובן שאת אותו המכתב תשלחי גם למנהל בית הספר בו את לומדת.

אולי זה לא יפטור לך את הבעיה, אבל בהחלט יכול לזרז פתרון לבנות שילמדו בשנים אחריכן.

אולי אולי גם לכן.

בהצלחה
בנתים דברי איתן יפה כמו גדולות. לפעמים זה עוזר.