לימודי נצרות וכד

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 21/08/02 15:01 יג באלול התשסב

שאלה

בסיעתא דשמיא

רציתי לשאול את הרב האם מותר ללמוד נצרות והברית החדשה בפרט,אשמח לקבל נימוק של יותר מאשר"חכמים אסרו/התירו".

תודה.

תשובה

שלום אבי,

הדבר אסור מן התורה.
כתב הרמב"ם בפרק ב' בהלכות ע"ז:
"ספרים רבים חיברו עובדי עבודה זרה בעבודתה... צוונו הקב"ה שלא לקרות באותן ספרים כלל, ולא נהרהר בה, ולא בדבר מדבריה, ואפילו להסתכל בדמות צורה אסור, שנאמר: "ואל תפנו אל האלילים". ובענין הזה נאמר: "ופן תדרוש לאלהיהם לאמר איכה יעבדו", שלא תשאל על דרך עבודתה היאך הוא, ואע"פ שאין אתה עובד, שהדבר גורם לך להפנות אחריה ולעשות כמו שהן עושין".

וכתב הרמב"ם בפרק ט' הלכה ד': הנוצרים עובדי עבודה זרה הן ועיין בפירוש המשניות להרמב"ם במסכת עבודה זרה. "ודע שזאת האומה הנוצרית הטוענין טענת שמיח לכל שינויי כתותהים כולם עובדי עבודה זרה".

בברכה,
צבי קוסטינר