ליווי לחופה

חדשות כיפה הרב שי פירון 09/05/02 04:52 כז באייר התשסב

שאלה

ברצוני לשאול את כבוד הרב האם יש איזשהי הלכה או מנהג הנוגע לליווי חתן וכלה לחופה במקרה שהחתן הוא יתום מאב. האם במקרה כזה אם החתן לא מלווה אותו, אלא המלווים הם זוג נשוי שלם, כמו אח וגיסה, כאשר האח מלווה את החתן והגיסה מצטרפת לליווי הכלה? ומה עם האמא... אודה לכבוד הרב מאוד על תשובתו בנושא.

תשובה

ב"ה

ענין זה מראשיתו ועד אחריתו היא מנהג.
מצד המנהג, הנכון הוא שילכו בני זוג הנשואין אחד לשני אבל אם האמא תעלב ניתן ליצור מצב שההורים של שני הצדדים יחכו מתחת לחופה ומי שיוליך את שני הצדדים יהיו גיסים וכו'.

בכל מקרה, אם יהיה קשה לאמא לראות זה, והיא או הכלה מאוד מעוניינים להיות יחד בדרך לחופה - יש מקום לשקול.

בברכה,

שי

מצטער על הזמן הרב, עומס השאלות לא מאפשר לי לענות במהירות רבה יותר