ליווי חבר בלילה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 17/12/01 08:03 ב בטבת התשסב

שאלה

שלום!

קוראים לי אביטל ואני בת 15.

אני יודעת שיש אסור לבן ולבת להמצא יחד במקום מבודד. אבל לי יש ידיד בן גילי שהוא גם שכן שלי ואנחנו כל הזמן הולכים ביחד הביתה. גם בשעות מאוד מאוד מאוחרות שאין כמעט אנשים ברחוב (אם בכלל).

רציתי לשאול אם זה בסדר?

תשובה

בס"ד

זה מאוד מקרב בין הלבבות וזו גם הסכנה שבדבר. אסור שהקשר הרציני ביותר בחיים יווצר מתוך מקריות וסיבות החיים. צריך שהקשר הזה יהיה קשר אמיתי עם האדם שאת חושבת לחיות איתו לאורך ימים ושנים.
קירוב הלבבות הזה - עד כמה שהוא נחמד - לוקח לך פינה בלב. פינה שתצטרכי אותה מאוד מאוד במשך שנים ארוכות מאוד בחייך אבל היא תהיה תפוסה.
בקיצור - לא כדאי בכלל לקשור בגיל הזה קשר ריגשי עם בחור בגילך. גם לבחור זה לא עושה טוב מידי. זה מאוד נחמד לו וכו' אבל זה לא מועיל לו כלל, להפך. והבעיה איתו היא עוד יותר גדולה.
בשולי הדברים את צריכה לזכור שיש גם חשש למעידות שונות. ואז הצלקת הרגשית היא הרבה יותר עמוקה. היא יכולה להתרפא אבל להשאיר צלקת בנפש, וחבל.
ועוד.
גם אם אתם חזקים. יראו אתכם אחרים וילמדו מכם היתר ואולי הם לא יעמדו בנסיון.

חיזקי ואימצי