לטייל עם ה''תנ''ך''...(הערה בלבד)

חדשות כיפה הרב שי פירון 27/08/02 21:06 יט באלול התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב שי!

אני סיימתי כיתה י"ב באולפנית ישורון (נשמע מוכר?) השנה וקיבלתי בשמחה גדולה מתנה מבית הספר: ספר הנקרא "לטייל עם התנ"ך".

בהקדמה לספר מוסבר כי הוא עוזר לנו לחוות את סיפורי ה - מ ק ר א !

ובכן, כיון שאני בחורה סקרנית ואוהבת לקרוא, התחלתי לעיין בספר.

כמובן שראיתי הרבה תמונות של כנסיות ומסגדים והרבה משפטים "לא לעניין" מה שנקרא אך לא ייחסתי לכך חשיבות.

אולם כאשר הגעתי לסיפורו של שמשון הגיבור אמרתי לעצמי בצורה החלטית: "אוי וי, הרב שי חילק לנו ספר של כופרת!"

ומה היה כתוב שם שכה עורר את זעמי? המשפט הבא:

"המפגש עם מלאך המבשר לידה קרובה לאישה עקרה מוכר לנו מביקור המלאכים אצל שרה ואברהם, מן הבשורה לחנה על הולדת שמואל, מבשורת המלאך גבריאל למריה על הולדת ישו..."

ובכן, פעם קודמת שבדקתי בתנ"ך, לא מצאתי איזכור על מריה ה"בתולה" ובנה הקדוש ישו.

אז אני מציעה קודם למחברת הספר לשנות את שמו ל"לטייל עם התנ"ך ועם הברית החדשה".כך היא גם תפנה לקהל רחב יותר של קונים ;-)

ולך אני מציעה - לדרוש את הספרים הללו בחזרה מתלמידותיך היקרות ולא לחלקו שוב...

אודה לך אם תשלח לי בחזרה אימייל ותציין כי אכן קראת את ההערה הכה חשובה שלי...

אני מקווה שלא תשים אותי בהמתנה, תעביר זאת לרב אחר או חלילה תמחק כליל את כתביי היקרים...

צ'או

תשובה

ב"ה

שלום לך.

לאחר שראיתי את מכתבך עברתי על הספר מראשיתו ועד סופו והצטערתי לגלות שחלק מהדברים המופיעים בו אינם הולמים את דרכנו.
יחד עם זאת, אני מבקש להעיר שלש הערות:

1. הספר ניתן במתנה - כפי שמופיע בכריכה - על ידי עריית פ"ת. לשאר בתי הספר ניתן הספר: "שירי אהבה". מיותר לציין מדוע כשהייתי צריך לבחור בין שתי האופציות, השם לטייל עם התנ"ך היה מתאים בהרבה.
שכחת לציין שמהאולפנית קבלתן את הספר של הרב אריאל : "מאוהלי תורה". מספר בנות ציינו בפני שהספר מלווה את שולחן השבת בביתך.
אני מקווה שכך גם אצלך ואני ממליץ לך לעיין גם בו מתחילה ועד סוף ביסודיות גדולה.

2. אינני חושב שיש לאסוף את הספרים חזרה. נכון. מלכתחילה לא ראוי לחלק אותם אבל בדיעבד, אינני חושב שהחלקים הללו הינם מהותיים. הם אינם חלק מרכזי בספר. אני בטוח שנדע כיצד להתמודד עם דברי ההבל הללו.

3. תמוה בעיני שבוגרת יקרה ויראת ה', בוחרת להעיר הערה צודקת ומאירה בעילום שם. בעיני, אם בכשלונות חינוכיים עסקינן, עובדה זו קשה ומכאיבה יותר מחלוקת הספר.
הערות והארות מעין אלה ראויות לדיון בארבע עיניים, לליבון ובירור הצדדים השונים.

בברכה,

שנה טובה לך ולביתך,
והצלחה בכל פועלך,

שי