לטוס לחלל

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 07/08/03 02:53 ט באב התשסג

שאלה

לכבוד הרב, שלום!

בעקבות התרסקות מעבורת החלל קולמביה בה שהה אדם יהודי עלו בי כמה שאלות הלכתיות:

האם יש איסור לטוס לחלל? אם אין איסור האם יש הלכות שנוגעות בנושא???

תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום רב !

הנושא לטוס לחלל דומה לנושא לצאת לחו"ל. שמותר לעשות זאת למטרות ברורות: א. פרנסה. ב. לישא אישה. ג. לימוד תורה.

לטייל בחו"ל – רבו האוסרים.

בדרך כלל אנו אומרים למעוניינים לצאת לחו"ל שראשית ינפשו בארץ ורק אחר כך שביקרו בכל אזורי ארצינו . . . נדון בעניין יציאה לחו"ל לטיול וכן העניין לגבי טיסה לחלל.

לגבי טיסות לחלל צריך לבדוק עוד האם יש בזה איזה ממחקר חשוב שבגללו יש צורך לטיסה זו. כיון שמחקר ממדעי שיכול להציל חיים או לבנות טוב יותר בעולם הוא בגדר הדברים המתירים.
וראה:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=22930

כמו כן יש נושאים הלכתיים שיש לדון בזמן שהות בחלל – א. זמן (זמני תפילות, שבת ועוד) ב. פעולות חיוניות בימי שבת ובמועד.

שאלות אלו ואחרות נשאלו בעקבות טיסתו של אילו רמון ז"ל לחלל ופורסמו בספר "שו"ת בזק" – הוצאת ספרית בית אל.

כל טוב.