לחפש עבודה בעיתון לא צנוע

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 19/08/03 03:09 כא באב התשסג

שאלה

לכבוד הרב שלום!

אבא שלי מחפש עבודה והוא צריך בשביל זה גם לקנות עיתון חילוני שיש שם מדור "היטק" האם מותר לו לעבור על העיתון אפילו שיתכנו תמונות לא צנועות?

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

אם מדובר על מראות שרואים ברחוב - זה לא רצוי אבל זה מותר לצורך העבודה כמו לכל אחד שהולך לעבודתו
ברחוב.

אם אלו מראות שלא רואים ברחוב ואי אפשר להמלט מהם - אסור.

אם זה חיוני - יכולה האשה לקנות את העיתון בחנות שלא הומה אדם (שלא ילמדו ממנה). ותגזור את כל התמונות הלא צנועות ותביא את הרשימות לבעלה.

ובכל מקרה כך ראוי לעשות אפילו בעיתון שאינו כל כך פרוץ דהיינו לגזור לפני כן את התמונות הלא צנועות.

בהצלחה
ויהי רצון שהקב"ה ישלח לו פרנסה יותר טובה במהרה.