לחיצת יד לנשים - לא נעים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/07/02 19:28 כו בתמוז התשסב

שאלה

בס"ד

ב"ה התקבלתי לעבודה שיש בה אחריות מרובה ,שנחשבת יחסית בכירה .

במסגרת עבודתי אני נפגש עם המון אנשים חלקם נשים שאינם דתיות, ונותנות יד ללחיצה.

מחד ההלכה לא מתירה ללחוץ יד אישה ומאידך זה יכול לגרום למבוכה רבה במקרה הטוב .....

תודה רבה

תשובה

בס"ד

לא לוחצים!

עם הזמן יכירו אותך ואת הנהגתך.

אם כולם יראו שאתה מאיר פנים ומכבד את כולם ולא לוחץ יד מטעמי צניעות - הם יכבדו את אמונתך ולא יראו בזה פגיעה או מבוכה.

רק בתחילה קצת מבוכה ואחר כך זה עובר.

זכור נא כי אתה לא יחיד בענין זה. ומנהג הדתיים בענין זה לא חדש לאף אחד.

לא נורא.

מנסיון.