לחיצת יד גבר ואישה - דחוף

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 13/10/02 11:58 ז בחשון התשסג

שאלה

בס"ד

שלום

רבים המקומות (טקסים שמחות וכו') בהם גבר ואישה לוחצים ידיים. רציתי לדעת מה הגדרים (האם מגע לא של חיבה מותר, מה רמת האיסור בכל מקרה) כמו כן אשמח אם תציינו מקורות שמהם אפשר ללמוד.

אם מושיטה איה יד לאיש או ההפך ברבים האם יש מקום להקל מפני כבוד הבריות?

תודה

תשובה

שלום וברכה,
איסור נגיעה אסור לפי הרמב"ם מדאוריתא (הלכות איסורי ביאה פכ"א ה"א) ולשיטת הרמב"ן מדרבנן (ספר המצוות ל"ת שנ"ג) והש"ך פסק כדעת הרמב"ם (שזהו איסור מדאוריתא!).
כדי להבין את חומרת האיסור:
יש מחלוקת האם יש כאן דין "יהרג ובל יעבור" .
לדעת הר"ן יש כאן איסור זה. וכן פסק להלכה הרמ"א (יו"ד קנ"ז, א, הגה).
לכן אסור בכל מקרה לתת יד לאישה.
בברכה, צבי קוסטינר