להתרחץ ליד בנות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/08/03 08:32 ו באב התשסג

שאלה

האם יש בעיה שבנים ישחו במקום שיש בנות אם הבנות לא נכנסות והן לבושות?

תשובה

שלום רב.

אני מניח שהשאלה מתעוררת במצב של טיול משותף, בו מגיעים למקום שיש בריכה טבעית, והבנים רוצים להכנס למים. הדבר אינו טוב משתי סיבות:

ראשית, הבנים לא יכולים להכנס למים ללא לבוש מלא. בנים צריכים להקפיד על דיני צניעות, כאשר יש בנות בסביבה.

גם אם נתגבר על בעיה זו, עדיין יש בעיה של קלות ראש בפני הבנות. קלות ראש הינו כל מצב שאינו ענייני בלבד.

לדוגמא: שאלת את המוכרת במכולת כמה לשלם, זהו דיבור ענייני. דברים מעבר לדיבור כזה הם אסורים. והתנהגות כזו היא התנהגות שעושה קירוב, וחורגת מן הכרח במגע ובחיכוך שבין בנים לבנות.

וראה על כך תשובה מפורטת:

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=27752

ובזכות הצניעות, שהיא סגולתן של ישראל- ניגאל.