להתקלח

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 29/06/02 15:22 יט בתמוז התשסב

שאלה

כתוב בקיצוש"ע(ס' לב ה' כד):דרך הרחיצה שיכנס אדם למרחץ מ7 ימים ל-7 ימים.

שאלתי היא האם צריך להתקלח רק פעם אחת בשבוע?

או שרק במים חמים יתקלח פעם בשבוע ובפושרים יכול כל יום?

תשובה

שלום לשואל .

יש הבדל גדול בין התקופה של לפני יותר ממאה וחמישים שנה לתקופתינו ובין האזור של בעל הקיצוש'ע לארץ ישראל .
כל אדם חייב להיות נקי , ומה גם לפני התפילה יש צורך בהכון לקראת א-לקיך '.
אם בימי הקיץ למשל לא תתקלח יום יום הזיעה תהא מנת חלקך ועמה שאר מרעין בישין .
אין סיבה בימינו לא להתקלח יום יום בקיץ ובחורף קצת פחות .
גם לנקיות שלך וגם למניעת ריח רע מבני ביתך והסובבים אותך .
אתה רוצה להתקלח באמצע שבוע במים קרים ? אין הכרח שתתקלח במים חמים דווקא מלבד ערבי שבתות וימים טובים שזהו כבודם .

בברכה , יוסף אלנקווה .