להתפלל ולברך כשיחפים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 09/10/03 08:52 יג בתשרי התשסד

שאלה

להתפלל ולברך כשיחפים

תשובה

כשיחפים אין בעיה לברך בשם ה'.
אך כשמתפללים יש בעיה להתפלל כשיחפים משום 2 סיבות:

1. משום שהיום מנהג ערבים להתפלל יחפים ואין אנו עושים מנהגי גויים.

2. מכיוון שלא היית מופיע בפני מלך בשר ודם בלי נעליים שאין זה מכבוד אז כל שכן לפני מלך מלכי המלכים הקב"ה אין זה מכובד להופיע יחף שכתוב בשולחן ערוך "שויתי ה' לנגדי תמיד" הוא כלל גדול . . . כי אין ישיבת האדם ותנועתו ועיסוקיו והוא לבדו בביתו, כמו ישיבתו ותנועתו ועסקיו כאשר הוא לפני מלך גדול . . . " כל שכן כאשר ישים האדם אל ליבו כי המלך הגדול והקדוש ברוך הוא אשר מלא כל הארץ כבודו עומד עליו וראוה מעשיו.

ברכה והצלחה בכל מעשה ידיך.