להתחתן עם צעיר ממני

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 18/01/06 15:58 יח בטבת התשסו

שאלה

שלום. אני שואלת את השאלה אחרי שכבר התקבלה החלטה.. אני חושבת שנכונה..

אני בת 22. היה לי קשר יומיומי עם מישהו בן 18.

ברגע שהתחלנו להרגיש שהקשר מתחיל להעמיק, הפסקנו את הקשר. ברור לשנינו שזה קשר אמיתי (באמת הכרנו בצורה הכי נקייה ואמיתית).

וגם ברור לשנינו שבגלל שהוא בן 18 הקשר לא חיובי במילה עדינה...

יש לי שתי אלות:

1. איך מסתכלים על זה שבחורה בת 22 חושבת על מישהו בן 18? בכנות,ומכל ההיבטים...

2. קצת קשה לי להתחיל לחשוב על בניית קשר עם מישהו אחר, אני זקוקה לחיזוק!...

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

1- זה לא כל כך מקובל. אבל אם הוא בחור טוב ואת בטוחה שהוא הוא המתאים. פשוט להתחתן. נקודה.

2- את צריכה חיזוק ללכת בדרך של התשובה הקודמת. השאלה היא אם אתם יכולים ללכת מול המשפחה שאולי תתנגד. מצד האמת אין בזה שום בעיה. ואין סיבה שאתם לא תתחתנו אם אתם בקשר של טהרה וקדושה.

3- רק זאת אומר לכם - אל תדחו את החתונה. אם זה לא מתאים לו היום להתחתן. חכי לו עד חצי שנה, אבל לא לחכות יותר מזה.

זה לא טוב להפגש יום יום.

אם הוא לא מחליט להתחתן - זה מראה על חוסר החלטיות מצידו ביחס אל הקשר הזה, ואם זה כך - הוא יכול להחליט אחר כך שהוא לא כל כך רוצה או שאין לו כוח לעמוד מול המוסכמות. שהרי הוא לא כל כך החלטי. וסתם הפסדת כמה שנים.

כל זאת אני כותב בהנחה שזה מתאים ואתם אוהבים וכו'. כי כך הבנתי שהשאלה היא רק על הפרש הגילים. אבל אם ז הלא כל כך החלטי מצד שניכם - חבל להתחיל קשר בהפרש כזה.

בהצלחה