להתחתן איתו או לא.

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 25/04/02 07:22 יג באייר התשסב

שאלה

כבוד הרב

אני ממש מיואשת אינני יודעת מה לעשות.

אני יוצאת עם בחור זה חודשיים ואני ממש אוהבת אותו והוא אוהב אותי אנחנו מדברים ממש בכיף והקשר מעולה.

רק מה שקשה לי זה שהוא לא ממש חושב כמוני בדת. התפשרנו יחד על הרבה דברים כמו- טלויזיה בבית ושחיה מעורבת אבל עכשיו הגענו לנקודה ממש בעייתית. הוא טוען שבזמן שהאישה נידה אז באמת אסור לשכב איתה אבל נגיעות קלות כמו- לתת יד וכאלה מותר.

אני יודעת שזה אסור הלכתית אך אני לא יודעת אם אני יכולה להתפשר איתו על דבר כזה. האם זה ממש חמור?

הוא גם אומר לי שאולי בעתיד הוא ישתפר והוא ישתדל ויהיה לו יותר קל אבל כרגע הוא לא רואה את עצמו ממש מיישם את זה.

האם לבטל קשר כ"כ טוב בגלל דבר כזה?

האם יש תקווה שהוא ישתנה?

מה לעשות?

תודה רבה רבה!!!!!

חנה

תשובה

בס"ד

זו אחת השאלות הקשות ביותר שהיו לי באתר הזה.
איך אני יכול לענות לך דרך האינטרנט כשצריך להכניס בשיקול הדעת אלפי פרטים.

אם הוא בחור מאמין באלוקים, אם הוא בחור בעל הכרה דתית ו"רק" הדברים שהעלת במכתבך הם הבעייתים.
ואם הוא בחור טוב בעל מידות טובות וכו' וכו'
ואם אתם מסכים בניכם שאע"פ שיש חילוקי דעות - אתם נוהגים על פי הדרך שלך.
ואם את רואה פתיחות מצידו והוא מוכן להשתנות כשהוא מבין משהו. יש על מה לדבר.

כשאני אומר יש על מה לדבר זאת אומרת שכעת צריך להביא את הכל בחשבון.

ראי למשל:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=6752

ושם יש חלק מהתנאים המאימים לשידוך.

לסיכום א: זה קשה מידי עבורי לענות כך דרך האתר. אבל את רואה שאני לא ממהר לפסול ולא לומר לך לכי על זה.

לסיכום ב: אני מציע לסיכום להתיעץ עם רב שרוצה את טובתך ומכיר את שניכם ויכול לשבת עם שניכם איזה זמן.

בהצלחה