להתארח בחג הפסח

חדשות כיפה הרב שי פירון 10/03/02 12:57 כו באדר התשסב

שאלה

שלום

אני קומונרית בסניף בני עקיבא בירושלים ובפסח הקרוב אהיה חייבת להתארח אצל אחת המשפחות בשבת. בעיתי היא שאין משפחה בשכונות שלי שנוהגת בדיוק את אותם הלכות כשרות הפסח כמו שנהוג בביתי. האם מותר לי לאכל אצל משפחה שלא נוהגת כמוני? ואם לא מה עלי לעשות.

תודה מראש.

תשובה

ב"ה

שלומות,

א. השאלה היא על איזה מנהגים אין מקפידים.
אם נהגת לאכול רק מצה שמורה, השתדלי להקפיד על כך. אם ההקפדה היא רק בסוג הכשרויות הרי שתוכלי לאכול אצל המשפחות בהן את מתארחת. אם מדובר בקטניות - הרי שאין לאכול קטניות אף שבמקרה שלך ניתן להתיר לך לאכול בכלים הללו.

ב. אני מבקש להעיר: כאוהב ואוהד גדול של בני עקיבא שאינני בטוח שרצוי להיות כמה שיותר בבית ההורים ולא רק מטעמי הכשרות. לפעמים אנו חושבים שהדוגמא האישית החינוכית היא להראות כמה אנו מקריבים למען הסניף ומוותרים על השהיה בבית. זה נכון. אבל לפעמים, חינוכית, חשוב להראות את ערכו של הבית, ערכה של המשפחתיות, ולכל עת. לכן, לא מטעמי הכשרות אני ממליץ לך להיות עם משפחתך בימי הפסח.

בברכה,

שי