להרים חתן על הכתפים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 05/06/02 03:19 כה בסיון התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום

בקשר לתשובה של הרב על החתן שלא צריך למחות במי שרוצה לקחת אותו על הכתפים נראה לי שראיתי ב "בן איש חי" שזה כמו לרכב בלי אוכף ואסור להרים אותו אני צודק?

תשובה

בס"ד

לא נהגו איסור בזה כי לרוב אין חשש להרהור בעקבות שירימוהו על הכתפים, ובמיוחד שזה בציבור ובשמחת מצוה.
והלא כל האיסור הוא משום הירהור וקישוי.

אמנם מי רוצה להחמיר על עצמו או שחושש להרהור - ישתדל לא לעלות על כתפי חבריו, וכבר היה לי חבר שכך עשה אבל היה לו קשה מאוד כחתן למנוע מחבירו להרימו על הכתפים.
כי אם הוא יתנגד בכוח - הוא יראה מן המתמיהים. מה שכן אפשר הוא לרדת מהכתפים במהרה.

ובכל מקרה - נהגו בזה היתר כפי שכתבתי לעיל.