להציע את עצמי כשידוך?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 19/01/06 19:43 יט בטבת התשסו

שאלה

כבוד הרב שלום!

כבר הרבה זמן אני רוצה לדעת: האם הדרך היחידה להכיר את אישתי לעתיד היא דרך שידוך?

אם יוצא לי לפגוש בחורה צנועה שנראית לי נחמדה אסור לי לפנות אליה בדברים?

בתדה מראש!

תשובה

בס"ד

אל תפנה ישירות!!!

יש קצת צניעות במערכת היחסים של איש ואישה.
יש הרבה בנות טובות שיראו בהצעה ישירה סוג של "פגיעה".
למה?
כי כשהן שומעות את ההצעה - הן לא בדקו, לא התכוננו. אין להן מספיק נתונים לומר כן או לא.
בקיצור הן יהיו במבוכה גדולה.

כבר נפגשתי כמה פעמים בזוג שהיה יכול להיות זוג משמים. ולא התקיים בענין בגלל שהבחור רצה להיות ישיר ודוגרי ופנה ישירות לבחורה והיא ראתה בזה "גסות" מסוימת ואמרה "לא" למרות שהבחור הוא בחור הגון.

חכמינו אמרו שדברים כאלה צריכים "הכנה" כמו שבת.

צריך לתת לבחורה זמן לחשוב. צריך לצייר לה את כל התמונה כדי שתוכל לשקול בנחת את תשובתה. כל זה לא יכול להתקיים (בד"כ) בפניה ישירה.

מסקנה - אתה רואה בחורה שאולי תתאים לך. פנה אליה דרך צד שלישי. ואפילו אם אתם מכירים זה את זו איזה זמן - עדיף להציע דרך חבר משותף.

בהצלחה