להמשיך חברות או להפסיק?!

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 11/04/02 19:43 כט בניסן התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב!

אני בן 18 בעזרת ה' בשנה הבאה בישיבת הסדר.

יש לי חברה בת 16.5 בחורה חכמה בעלת מידות טובות וממשפחה מכובדת.

בנינו שוררת אהבה עזה, אנו מרבים לדבר על תוכניות עתידיות לרבות בניית בית חדש וכשר בעם ישראל.

ברור לנו כי לא נוכל לממש זאת בשנים הקרובות מסיבות רבות (כגון סיום לימודיה בתיכון ורצוני לבנות את עולמי הרוחני בישיבה וכן מכיון שתהא התנגדות בקרב המשפחות לחתונה כה מוקדמת וחבל לקלקל הקשר הטוב בין המשפחות, הוסיף ואומר שיודע אני את דעתו של הרב בעד נישואין מוקדמים)

בשיחות רבות שניהלנו על המשך קיומו של הקשר כעת ואולי יהיה עדיף לשנינו לחדשו בעתיד בשלב בה יבשלו התנאים לנישואין, הגענו למסקנה שלמרות האהבה והרצון לחיות יחד יש חשש כבד שהדבר לא יתממש ואחד הצדדים יחוש כאב רב ואכזבה. לכן אנו מוצאים לנכון כרגע להמשיך את הקשר, כמובן שאנו שומרים על דרכה של ההלכה.

האם נוהגים אנו נכון, לדעת הרב?

תודה רבה ובברכת שבת שלום!

תשובה

בס"ד

עכשיו - להפסיק!!

בעוד שנה או שנתיים תוכלו תמיד להמשיך אם תרצו בכך. ואם באמת אתם כל כך קשורים - זה יהיה!

השנים עוברות יותר מהר ממה שחושבים ובמיוחד כשעסוקים בדברים אחרים.
על כן תפרדו כעת בלי הבטחות הדדיות מתוך ידיעה שזה יכול לבוא באחת הימים.

אם האהבה בניכם כל כך עזה - זה יבוא.
אבל למען ה' לא להפגש עכשיו,

זה יפגע בכל ההתקדמות שלכם האישית וזה יפגע בחיים שלכם אחר כך.
אפילו האהבה הכי גדולה לא צריכה פגישות וטלפונים. להפך,,, דוקא היא לא צריכה.
ראה רבי עקיבא ורחל.

בהצלחה