להיות ציונית או חרדית?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 21/01/02 12:05 ח בשבט התשסב

שאלה

חונכתי בבית מסורתי-דתי וביחד עם כל השאלות ששאלתי ובררתי, עלתה גם השאלה של הדרך שלי.

כלומר-יש דתיים ציונים, יש חסידויות שונות ועוד שלא ידוע לי עליהם.

כמובן שאין לי התנגדות לדרכם של הורי, אך אולי

הכי מתאים לאופי שלי לנהוג ע"פ דרך מסוימת.

האם לברר ולחפש דרך שכזו או להסתפק בדרך שבה חונכתי.

ואם כן איך אמצא לי רב שינחה אותי בדרכי החדשה?

אודה לכבוד הרב אם יענה לי.

תשובה

בס"ד

קודם כל ענין לכי בדרך שבה חונכת, רק אם תמצאי שחסר בה משהו, תבדקי אותו ותשפרי אותו ותראי אולי ב"קבוצות" האחרות בחברה הדתית יש פיתרון יותר נכון ואמיתי להתיחס לבעיות אלו.

בכל חסידות יש משהו מיוחד שכדאי לאמץ. יש כאלה המחזקים את נושא התפילה, ויש את נושא החסד, יש את נושא המידות, ויש את הצניעות. יש אהבת ישראל ויש אהבת התורה. בקיצור בכל אחד יש משהו מיוחד שכדאי לאמץ.

אני חושב שהדרך הכוללת של אהבת תורה ואהבת ישראל ואהבת ארץ ישראל יותר נכונה ומאוזנת וכוללת. יש בה יחס לכל מה שכתוב בתורה ולא רק לחלקים נבחרים.
בדרך הזאת האדם לא עושה שקר בנפשו, הוא לא מסמן מצוות מסוימות כאילו אינם מחייבות אותו. הוא לא אומר למען תורה אמכור את ארץ ישראל. ולא אומר למען ארץ ישראל אמכור את התורה.

זו דרך מורכבת בדיוק כמו שהתורה מורכבת. כמו שהחיים מורכבים. זו דרך שיש בה התקדמות ויש בה קידוש ה' ורואים את ההתחלה ואת הסוף שלה.

איפה נמצא הרב שידריך אותך?
תלוי איפה את גרה. איפה למדת?
חפשי רב שמקיים את מה שהוא אומר. שנראה איש אמת. שמידותיו טובות ואמיתיות. שיש בו ענווה ופשטות. שאין בו גאווה וחשיבות מנופחת.

או כמלאך ה' צבאות. או קרוב לזה.

ויש הרבה כאלה!!