לבישת גרביים - המשך

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 30/07/02 08:38 כא באב התשסב

שאלה

שאלתי הקודמת היתה:

תוכן השאלה

רציתי לדעת מהי עמדת ההלכה לגבי לבישת גרביים לאישה, מצד אחד הבנתי שאן שום היתר ללכת ללא גרביים, ומאידך עפ"י המשנ"ב אם החצאית היא מתחת לברך אין חובה.

מהי ההלכה?

וקיבלתי את התשובה הבאה:

החובה היא ללבוש חצאית עד כף הרגל,וכך נהגו רבים מבנות ישראל בדורות האחרונים.

ובמנ"ב שציינת יש טעות.

בברכה,

שמואל זעפרני

שאלתי הינה מה הדין לגבי לבישת גרביים, האם יש חובה או לא?

וכן מה זאת אומרת שבמשנ"ב זו טעות הרי ציבור שלם אם כך טועה!!

יעקב

תשובה

יעקב שלום,

אם החצאית או השמלה מגיעים עד לכף הרגל,אין צורך בגריבת גרביים.אם הם מעל כף הרגל,יש צורך בגריבת גרביים.

אם נהגו כפי שכתב המשנ"ב בדפוסינו(או"ח עה ס"ק י),אכן טועים בכך.ועיין בהערתו של החזון איש על המשנ"ב הנ"ל.