לבוש - מכנסיים

חדשות כיפה הרב שי פירון 01/03/02 05:31 יז באדר התשסב

שאלה

רציתי לדעת מדוע יש אסור ללכת עם מכנסיים, והאם זה נכון שישנם רבנים מתירים על כך?

תשובה

ב"ה

אינור,

על שאלה זו תשובות רבות באתר.

תוכלי לעיין בתשובתי מס' 4102 ומתצית דברי שם: "ככלל, מן הבחינה ההלכתית הצרופה ניתן למצוא היתר ללכת עם מכנסיים רחבות שאינם מבליטות מקומות שדרך נשים להצניע. אין ספק שמכנסיים אלה צנועות בהרבה מפיסות בד זעירות שיש המכנים גם אותן בשם חצאית.
אולם, גם אם מן הבחינה המשפטית המכנסיים הללו מותרות, אין בכך היתר הל(י)כה למשעה. כשם שמנהג מבטל הלכה, כך גם מקומה של החצאית בחיינו כסמל לבת הדתית תופס מקום רחב ומשמעותי.
לכן, אינני מוצא, הלכה למעשה, להקל בשאלה זו."

בברכה נאמנה,

שי