לבוש בשבת

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 08/07/02 02:24 כח בתמוז התשסב

שאלה

בכף החיים ס' רס"ב מובא בענין המלבושים בשבת: "צריך האדם ללבוש בגדי לבן ולא של צבעים אחרים".

שאלתי היא: האם מדובר דווקא על צבע החולצה או גם על המכנסים,הכיפה,המעיל והנעליים?

תשובה

שלום לשואל .

כמוזכר בגמרא שבת ( כ'ה , קי'ג קי'ט )
יש ללבוש בגדים מיוחדים לשבת וזהו כבוד ועונג השבת .
והנוהגים כמקובלים לובשים בגדי לבן ( שזה כנגד שם הוי'ה ראה באור החיים הקדוש בפסוק ' לכבוד ולתפארת ' שנאמר על בגדי כהן גדול ארבעה - לכבוד , וארבעה - לתפארת )

למעשה נהגו בחולצה , מעיל ומכנסיים וכיפה וגרביים לבנות ונעליים יש לבן ויש בדומה לו , ויש שלא הקפידו על כך .
ואם אמנם היה מי שאמר בדורות הקודמים שזו יוהרה , בימינו רבים לובשי הלבן .

בברכה , יוסף אלנקווה .