לאכול אצל חבר

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 07/02/02 15:43 כה בשבט התשסב

שאלה

אני מקפיד על חלב עכו"ם וגם על אבקת חלב עכו"ם (למרות הפסק של הרב צבי יהודה משום שזה דבר שהרב שלי בכיתה ז הרגיל אותי ואני כבר מתורגל בזה שזה לא מפריע לי להפך אם אפסיק תהיה לי בעיה בהתחלה)

ואם אני נקלע לבית של חבר או מכר ומציעים לי איזהו מאכל עוגה או משהו ואני לא יודע אם יש בזה את המאכלים הנ"ל האם יש בזה משום כבוד המארח שמותר לי לאכול או לא

אני זוכר שראיתי פעם שמותר עולמית לאכול אצל יהודי כי חזקה על ישראל שהאוכל אצלהם כשר אז האם זה גם לגבי חומרות של האחד שמתארח אצל אחר?

תשובה

שלום וברכה
למורינו ורבינו הרב צבי יהודה הכהן קוק זצ"ל אין פםק בנושא הזה. נדמה שאתה מתכוון לרב צבי פסח פרנק זצ"ל רבה של ירושלים ואחד מפוםקי הדור הקודם.
בכל אופן אם לקחת על עצמך כנדר לא לאכול חלב או אבקת חלב עכו"ם אזי א"א לאכול בשום מקום חלב עכו"ם.
אלא שאם אתה מצטער על כך יש אפשרות לעשות התרת נדרים. תפנה שמורה הוראה הבקי בהלכות התרת נדרים.