לאהוב חילונים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/03/02 16:57 יז בניסן התשסב

שאלה

בס"ד

כבוד הרב..

אני יודעת שזו שאלה קצת מצחיקה אבל בכל זאת...

יש לי הרבה חברות חילוניות שרק עכשיו מתחילות להכיר את הדת ורציתי לשאול [מנסיונך האישי] האם יש משהו שאפשר לומר להם שיגרום להם קצת להאמין/ לחשוב...?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

יותר מכל דבר מה שמועיל זה התנסות אישית.

אימרי להם ישר מהלב:
"נסו באופן אמיתי לדבר עם אלוקים. נסו זאת ברוגע, בלי צופים. מלב אל לב. נסו להתקשר אליו. באהבה. כמו בת אל אבא.
נסו באמת".

האמיני גם את בכוחם. בסגולה שלהם. ראי את בהם טוב. נהגי את בהן באהבת ישראל גדולה, אמתית, לא מעושה.

התפללי עליהן. גם את מכל הלב שלך. התפללי עד דמעות מרוב אהבה. זה שובר את כל המחיצות, מוריד הרבה קליפות.

זה מועיל יותר מכל דיבור של שכל.
צריך גם "שכל" ו"דעת". אבל הכח של ה"חיים" הוא יותר גדול.

לגבי דיבורים של שכל. את יכולה למצוא הרבה דברים שיתאימו להם באתר זה בשו"ת בשאלות על אמונה. בודאי יהיה משהו שיתאים להם.

הרבה מאמץ מושקע כאן בתשובות הללו ואני חושב שהן מתואמות למה שאת צריכה.

בהצלחה.