כתם בבגד מכובס ובבגד לא בדוק

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 07/08/03 16:40 ט באב התשסג

שאלה

לרב שמואל אליהו, שלום.

אודה לכבוד הרב אם יוכל להאיר עיני בהכרעתו של אביו מו"ר הרב מדרכי אליהו שליט"א בספרו "דרכי טהרה".

בענין כתם בבגד:

הרב שליט"א הכריע (שם עמ' יז') בבגד שאינו בדוק - שיש מטהרים אף ביותר מגריס ונוהגים להקל כמותם. עכ"ד.

לעומת זאת, כתב הרב שליט"א (שם, עמ' יח', "בגד מכובס") כי בגד מכובס נחשב כנקי אך לא כבגד בדוק. (אע"פ שדומני ששמעתי בשו"ת בערוץ שבע לפני כשבועיים שהרב הגדירו כבדוק).

לפי דברי המקילים הנ"ל, שכך פסק מרן שליט"א, צ"ל דינו של בגד מכובס כטהור אף ביותר מגריס.

אולם שם (עמ' יח', "בגד מכובס") הרב החמיר ואף בספק פסק לחומרא, ורק בודאי לה שהכתם ישן אפשר להקל, אע"פ שע"פ דעתו לפסוק כמקילים נראה היה להקל, ואף בכל כתם בבגד מכובס, שהרי אף ביותר מגריס ועוד פסק מרן להקל, כנ"ל.

אודה לכבוד הרב אם יוכל להאיר עיני בסוגיא זו, הנריאת כחלוקה ובודאי שאינה חלוקה.

(א"צ לפרסם את התשובה, אא"כ רואה הרב צורך בכך)

בתודה מראש ובבנין ציון וירושלים ננוחם.

אמיר

תשובה

בס"ד

בבגד מכובס - קל להבחין אם הכתם הוא מלפני הכיבוס או מאחריו. ולכן הדין הוא להחמיר אא"כ אתה רואה שהכתם קודם לכיבוס.

בבגד לא בדוק - אין אפשרות לבדוק את זמן הכתם וכיון שלא היתה הרגשה - ויכול להיות שהכתם לא ממנה - היא טהורה.

בהצלחה