כתיבה במחשב וחיבור טלויזיה בשבת

חדשות כיפה הרב שי פירון 19/05/02 08:03 ח בסיון התשסב

שאלה

לרב שלום:

1. האם מותר לכתוב במחשב בשבת?

2. האם מותר לראות טלויזיה בשבת אם מחברים אותה לשעון שבת?

3. אם כן, האם אפשר לראות הכול?

תשובה

ב"ה

שלומות!

אני חייב לומר שהשאלה הביכה אותי. ונגיד שמותר, האם לא מפספסםים את כל הרעיון של שבת. נראה טלוי. בשעון שבת, נשמע מוזיקה ע"ל טייפ שיופעל ע"י שעון שבת, ניסע במכוניות שנוסעות על שעון שבת. איפה השבת? לא נראה לכם שאתם לא מבינים מה הערך של שבת?!
כל הרעיון הוא ליצור מצב בו יום אחד בשבוע עוצרים מכל החשמלים והאלקטרוניקה ומתחברים לעצמנו. מקשיבים לקול הפנימי של הבריאה. מפסיקים לרוץ ולרצות ולחפוץ ולהתאוות. יום אחד בלי השגיות גשמית, יום אחד בלי מכשירים. יום אחד עם הטבע, יום אחד עם עצמנו!
אז נגיד שמותר, אבל איפה אתם(!) בכל הסיפור הזה?

דרך אגב, ביחס למחשב ודאי אסור. ביחס לטלויזיה ,יש להסתפק בתוכניות מתחנה זרה אף שנראה לי שאסור, וודאי שיש לאסור בתוכניות ישראליות שהרי נהנים מחילול שבת של יהודים.
אבל, כאמור, השאלה בכלל לא מתחילה! אסור! אסור! אסור!!!

בברכה,

שי