כתיבה בחול המועד-כתיבת עבודה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 12/10/03 05:56 טז בתשרי התשסד

שאלה

לכבוד הרב שלום

ברצוני לשאול אם אני יכול לכתוב בחול המועד עבודה בפיזיקה ומתמטיקה שאם לא אכתוב אותה הציון שלי יהיה נכשל מכיון שזו עבודה להגשה (הדבר יפגע גם בציון הבגרות שלי) ואין באפשרותי לדחות את מועד ההגשה ובנוסף מאיפה בא האיסור לכתוב בחול המועד סוכות?

תשובה

בס"ד

כתוב לעצמך ראשי פרקים בחול המועד. ואת הכתיבה הסופית - כתיבה להגשה, כתוב אחרי המועד.

איסור כתיבה במועד הוא מעצם היותו חול המועד. ויש אומרים שמהתורה אסור לעשות מלאכות במעוד ורק חכמים קבעו איזה מותר ואיזה אסור.

אבל השאלה היתה צריכה להיות למה מותר לכתוב הרי זה מועד?
ונענה לך שיש דברים שהורשה לחכמים להתיר.

מועדים לשמחה