כתיבה בחוה''מ

חדשות כיפה הרב אייל קרים 20/08/02 15:38 יב באלול התשסב

שאלה

שלום לכת"ר,

בשו"ת קשרי מלחמה ח"ג סי' מא דן כבודו בנושא כתיבה שאינה מתקיימת ע"ג מחשב.

(והרוצה להרחיב וללמוד יפנה לעיין בכתובת:http://www.daat.ac.il/daat/tsava/30-2.htm#2 סימן מא)

האם העולה מן הדברים הוא שכתיבה כזו מותרת או לכל הפחות קלה יותר בחול-המועד ?

האם קיים בחוה"מ חילוק בין כתב אשורי לכתב עגול?

בברכה,דני

תשובה

לדני שלום רב.
לדעת מיעוט הפוסקים אין חיוב כתיבה מדאורייתא, אלא בכתב אשורי או יווני, ולכן כתב עגול קל יותר. מלבד זאת כתב אשורי הוא מעשה אומן, וכתב עגול מעשה הדיוט, אך חלוק זה לכאורה לא שייך בכתיבת מחשב.

בברכה,
איל קרים