כתובת קדושה בפלאפון

חדשות כיפה הרב שי פירון 03/03/02 11:22 יט באדר התשסב

שאלה

שלום!

רציתי לשאול אם הכנתי icon לסלולרי שלי וכתוב בו הרא"ה שם השבט שלי ואמרתי לכמה חברים שלי על ה-icon והם שמו אותו בפלאפון וכידוע ראשי תיבות של הרא"ה זה הרב אברהם הכהן(קוק) האם יש בעיה להכנס אם זה לשירותים? ואם אסור מה לעשות הרי הרבה חברים שלי שמו את זה בפלאפון איך להגיד להם להוריד את זה?

תשובה

ב"V

מותר להיכנס עם כתובת זו לשירותים. שמו של הרב הוא משמעותי ומסמל לכולנו רבות אבל אין הוא מהשמות הקדושים.
כמו כן, הפלאפון מכוסה בזמן השהות באותו מקום.
ואם כבוד הרב קוק גורם לך להרגיש שלא בנוח כשאתה נכנס לשירותים ושמו מופיע על צג הטלפון - סגור את המכשיר!
הלואי ונסגור את המכשירים הללו לזמן רב יותר. לצערי הם הפכו לחלק מהותי מחיינו ואנו מגזימים בשימוש בהם. הרי אלו כלי עבודה ליעול ולא כלי להתמכרות ובזבוז זמן והוצאות כספיות מיותרות.

בברכה,

שי