כתובה רגילה - נוסח אשכנזי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 22/04/02 01:32 י באייר התשסב

שאלה

כתובה רגילה - נוסח אשכנזי

תשובה

_______בשבת _______לחדש _______שנת חמשת אלפים ושבע מאות ______________לבריאת עולם למנין שאנו מונין פה _______איך שה"ה ______________אמר למרת ______________הוי לי לאנתו כדת משה וישראל ואנא אפלח ואוקיר ואוזין ואפרנס יתיכי ליכי כהלכות גוברין יהודאין דפלחין ומוקרין וזנין ומפרנסין לנשיהון בקושטא ויהיבנא ליכי כסף זוזי _______דחזי ליכי ומזוניכי וכסותיכי וסיפוקיכי ומיעל לותיכי כאורח כל ארעא וצביאת מרת ______________דא והות ליה לאנתו ודן נדוניא דהנעלת ליה בין בכסף בין בזהב בין בתכשיטין במאני דלבושא בשימושי דירה ובשימושא דערסא הכל קבל עליו מר ______________חתן דנן ב _______זקוקים כסף צרוף וצבי מר ______________חתן דנן והוסיף לה מן דיליה עוד _______זקוקים כסף צרוף אחרים כנגדן ס"ה ______________זקוקים כסף צרוף ועוד _______וכך אמר מר ______________חתן דנן אחריות שטר כתובתא דא נדוניא דן ותוספתא דא קבלית עלי ועל ירתי בתראי להתפרע מכל שפר ארג נכסין וקנינין דאית לי תחות כל שמיא דקנאי ודעתיד אנא למקנא נכסין דאית להון אחריות ודלית להון אחריות כלהון יהון אחראין וערבאין לפרוע מנהון שטר כתובתא דא נדוניא דן ותוספתא דא מנאי ואפילו מן גלימא דעל כתפאי בחיים ובמותי, מן יומא דנן ולעלם ואחריות וחומר שטר כתובתא דא נדוניא דן ותוספתא דא קיבל עליו ______________חתן דנן כחומר כל שטרי כתובתות ותוספתות דנהגין בבנת ישראל העשויין כתיקון חז"ל דלא כאסמכתא ודלא כטופסא דשטרי וקנינא מן _______בן _______חתן דנן למרת _______בר' _______דא על כל הא דכתוב ומפורש לעיל במנא דכשר למקניא ביה והכל שריר ובריר וקיים
נאום _______עד
ליתר תוקף ואלומי מילתא לאשר ולקיים ככל האמור למעלה באתי בעצמי עה"ח ביום הנ"ל נאום החתן הנ"ז.
_______