כשרות

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 21/08/02 17:27 יג באלול התשסב

שאלה

שלום,

האם מותר לאכול בסניף של רשת מזון שפתוח בשבת אבל כל המוצרים שנמכרים שם כשרים בוודאות?

לדוגמה: רשת בורגר-ראנץ' היא רשת כשרה אשר בכל סניפיה מוכרים בדיוק את אותם המוצרים (כולם מאותו מקור) והמוצרים כשרים בודאות. חלק מהסניפים כמובן עם תעודת הכשר שהרי אינם פתוחים בשבת.

האם מותר לאכול גם בסניף שכן פתוח בשבת?

תודה

אוסנת

תשובה

שלום אסנת,

אסור באיסור חמור לאכול בכל מקום שאין בו השגחה אפילו שהמוצרים שם כשרים. כיון שאין שם משגיח ולא ניתן לדעת מה נעשה עם המוצרים ומהיכן הם מיובאים, האם הופרשו תרומות ומעשרות? האם הכלים כשרים? האם אין בעיות כשרות של בשר בחלב? ועוד בעיות אחרות.

בברכה
צבי קוסטינר