כשרות

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 22/08/02 09:24 יד באלול התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום,

קראתי את תשובתך, אך אני חייבת לחזור ולהדגיש- מדובר על רשת ארצית אשר התפריט קבוע בכל הסניפים ואת המזון מכינים בדיוק באותה צורה בכל הסניפים. כל המוצרים מגיעים בדיוק מאותו מקור. כל המוצרים כשרים בודאות! אין שום בעיה של בשר וחלב בסניפים האלו (בורגר ראנץ' או ברגר קינג) מאחר וזו רשת בשרית (מקבלים את המוצרים הבשריים מזוגלובק או טירת צבי)והקינוחים פרווה כאשר המקור שלהם ידוע וכשר.

מבחינת כשרות מקור המוצרים אין שום בעיה.

השאלה היא האם אפשר לאכול בסניף מסוים של אותה רשת למרות שפתוח בשבת (שאר הסניפים בעלי תעודת כשרות מאחר ולא פתוחים).

תשובה

אסנת שלום,

מקום שלפי ההלכה אינו שומר על כשרות, אסור לסמוך על דבריו. כיצד תדעי אם מה שהיה אתמול מתקיים גם היום?מניין הינך יודעת מה יעשו כשיתקלו בבעיה? אכילה במקום כזה הינו "משחק באש" מכיון שיש סיכוי סביר שתאכלי טרפה.

בברכה,
צבי קוסטינר